Posted on Hozzászólás most!

Egy mozaik workshop margójára

A pénteki üvegmozaik tanfolyam félkész terméke. Először megtanultunk üveget vágni egyenesen, majd ívesen, először vékony – 2 mm – üvegen gyakoroltunk, majd ablaküveg vastagságún, végül a színes üveget vágtuk a minta alapján, a csiszoló gépen lecsiszoltuk a kiálló részeket, majd egy átlátszó üveglapra ragasztottuk a minta szerint szilikonnal. Holnap befejezzük a háttér mozaikozását és legközelebb fugázzuk a kész, megszáradt művet. Élvezetes volt a boltban/műhelyben eltöltött 4 óra. Egyébként ez egy sárga rózsa.

Posted on Hozzászólás most!

Üveg ragasztás

Mivel lehet üveget üveggel illetve üveget fémmel ragasztani-gyakran kérdezik tőlünk. A legbiztonságosabb és nem látható az az UV fényre kötő ragasztók, amelyeket eddig is forgalmaztuk. A lámpából mindig a nagy méretű és profi lámpák voltak, ami egy kis hobbisnak eléggé gazdaságtalan és megfizethetetlen.

Viszont most találtunk egy aranyos pici lámpát, amihez rendelhető csere izzó is, tehát nem egyszer használatos. Kipróbáltuk, működik. Innentől kezdve ajánljuk is.

Posted on Hozzászólás most!

Kulcstartó Korfu szigetére

Feladatot kaptunk : tengerparti hotelszoba kulcstartója, ami ne legyen nagy, legyen vízhatlan és egyértelműen legyen rajta a szobaszám .

 A hotel neve Blue Wave ( Korfu szigetén ), így nem volt kérdés, hogy a Spectrum Br 430- ból készül és a számok pedig Glassline festékkel lettek ráírva.

Ezután összeolvasztottuk és egy újabb elégedett megrendelővel gazdagodtunk.

Posted on Hozzászólás most!

Ötletadó

Nem sok szó esik az üvegspagettiről 🙁 Mi is az,? és mire lehet használni?

Vékony üvegcsíkok, amelyeket vegyesen vagy színkombinációkban lehet vásárolni. A felhasználásuk természetesen üvegfüggő, viszont nagyon mutatós és egyszerű. Akár két fogó segítségével gyertyaláng fölött is formázható. Nézzétek meg a posztunkat, kis videó is készült róla.

Posted on Hozzászólás most!

B.U.É.K. 2023

Egészségben gazdag új évet kívánunk mindannyiotoknak! Van-e fogadalomtételünk az idei évre? Igen, van!

Mégpedig az, hogy még ennél is több és szebb üvegekkel lássunk el Titeket és a tőlünk telhető maximális segítséget nyújtsuk Nektek ezen a pályán.

Visszanézve milyen volt a 2022-es év? Nagyon sikeres, nagyon gazdag, de volt 3 nagy veszteségünk is, akiket nem lehet csak úgy kiradírozni belőlünk: Dorozsmai Mariann, Sipos János illetve Bráda Tibi bácsi. Ők mindig a szívünkbe maradnak, visszük az emlékeiket magunkkal.

És a mai nappal állunk ismét rendelkezésetekre 🙂

Posted on Hozzászólás most!

Ünnepi Nyitvatartás

És elkövetkezett ennek a bejegyzésnek az ideje is 🙂

Valójában csak a hivatalos ünnepi napokon leszünk zárva, a többi napokon állunk rendelkezésetekre. Talán ilyenkor több idő jut a beszélgetésekre, szakmázásra.

Ha csak erre jártok és innátok egy finom kávét, lépjetek be, nézzetek szét. Áru folyamatosan jön, mindig van valami újdonságunk számotokra is. És ha csak beintegettek mi annak is örülni fogunk. Várunk benneteket nagy szeretettel.

Posted on Hozzászólás most!

4 évesek lettünk

Ma 4 éves az ÜVEGMINDENSÉG 🍾🥳

Sok érzés kavarog bennem🙂

Elsősorban hála és köszönet Bajnóczy Mónikànak és Simon Làszlónak, akik az első perctől hittek bennem.

Másodsorban köszönet Nektek, akik ott vagytok a mindennapjainkban és mozgatjàtok a kerekeket. Hisz Nélkületek mi sem lennénk.

Harmadszor pedig az örök kérdés : Megérte? I G E N , nagyon is. A mi kis àlmunk, amit mindennap dédelgetünk, irányítunk, szeretünk. És Nekem ez a legfontosabb, jól érezni magam azokkal akikkel eltöltöm az értékes perceimet.

Készítettem egy kis összeàllítàst az elmúlt év szösszeneteivel, örüljetek velünk.